Επικοινωνία

Ιδιοκτήτης
Κοντοδήμου Αλεξάνδρα
Διεύθυνση:
Σύβοτα
Ν. Θεσπρωτίας
Τ.Κ. 46100
Τηλέφωνα:
Σταθερό:
(+30) 2665093237
Ηλ. Διεύθυνση:
info@hotel-chrisovalanto.gr

Εκδρομές στα Σύβοτα

Προτεινόμενες διαδρομές

1η (70χλμ.) Υδάτινο Πάρκο Πέρδικας-Πάργα:
Περιπλανηθείτε για ένα σχεδόν χιλιόμετρο στη μαγευτική περιοχή της Πέρδικας Θαυμάστε αιωνόβια πλατάνια, πεντακάθαρα νερά, καταρράκτες, παλιά γεφύρια, και την μοναδική πανίδα της περιοχής. Συνεχίστε την εκδρομή σας για τη γραφική Πάργα με τον όμορφο παραλιακό δρόμο με τις καφετέριες, το κάστρο και το κατάφυτο νησάκι απέναντι με το εκκλησάκι.

2η (120 χλμ.) Σούλι-Πηγές Αχέροντα:
Επισκεφτείτε τα σπίτια των Τζαβέλλα και Μπότσαρη, τις προτομές των ηρώων, την ακαταμάχητη γοητεία της περιοχής με την τόση ιστορία που κουβαλάει. Ατενίστε τα φρούρια στην Κιάφα και στο Κούγκι, όπου πριν 200 χρόνια οι Σουλιώτες έγραψαν ιστορία θάρρους και ανδρείας με τους ηρωισμούς τους. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε τις πηγές του Αχέροντα, τόπου ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, απ' όπου αρχίζει το ορεινό μονοπάτι «Σκάλα της Τζαβέλαινας», μέσω του οποίου κατέβαιναν οι Σουλιώτισσες στον ποταμό.

3η (150 χλμ.) Επίσκεψη στο Δέλτα του Ποταμού Καλαμά
Επισκεφτείτε το Δέλτα Καλαμά από την Ηγουμενίτσα πηγαίνοντας προς τη Σαγιάδα από τον καινούριο αυτοκινητόδρομο. Οι κοίτες του ποταμού είναι γεμάτες από πλατάνια που σιγά σιγά παραχωρούν τη θέση τους στα αρμυρίκια. Βόδια βόσκουν στις μεγάλες εκτάσεις που δημιούργησε ο ποταμός ενώ τα κοπάδια με τα άγρια άλογα που περιφέρονται είναι η ευχάριστη έκπληξη που μας επιφυλάσσει το Δέλτα.
Για να επισκεφτούμε τα νησάκια μέσα στο Δέλτα και να παρατηρήσουμε τα χιλιάδες πουλιά που φωλιάζουν στον υγρότοπο, θα πρέπει να πάμε με καϊκι από τη γειτονική Σαγιάδα. Μπορούμε να πλεύσουμε ως την τελευταία γέφυρα, και η διαδρομή είναι μαγευτική!

 

 

Copyright @ 2008
Ξενοδοχείο Χρυσοβαλάντω - Σύβοτα
Αρχική :: Διαμονή :: Υποδομές :: Σύβοτα :: Επικοινωνία
Υπηρεσίες :: Πληροφορίες :: Χάρτης :: Εστιατόριο :: Εκδρομές
English
English